rhodesian  ridgeback

Pro Fortuna

 

naši psi

odchovy


Pro naše zdraví


další linky

popis plemene


Archív aktualit

 

"" AKTUALITKY  2013 ""

 

27.11. 2013 - Po několika měsících jsme se opět viděli s našimi přáteli na podzimní procházce. Počasí bylo pěkné a vycházka také. Zpestřením celé psí smečky byla Markétina psí mimča od Cilušky. Byla úžasná, vnímavá a rozpustilá. Noxík nás překvapil svou ohleduplností ke štěňátkům.

>> podzimní procházka - Nox, Bellatrix, Dwayne, Dasty, Cilla, Clea a mimina Mia a Erdy  <<

Doplňujeme fotky našeho štěňátka Bory Pro Fortuna.

>> Bora Pro Fortuna - 1,5 roku  <<


24.8. 2013 - dovolená v Černé Hoře a úspěšné výstavy

  • CH Aza pro Fortuna -2×CAC, 2×CACIB -  Grand-Champion Černé Hory

  • CH Bilbo pro Fortuna - 2×CAC, 1×res.CACIB - Champion Černé Hory

 

Tentokrát jsme vyrazili na dovolenou o něco dříve než v loňské roce a trošku v jiném složení. Co se lidí týče, doma zůstala nejstarší dcera a nejstarší pes. Obě dvě, jak Týna, tak i Cora měly své důvody. Týna studijní povinnosti a u Cory to byl trošku náš problém, nevešla se už do prostoru osobního auta. Ale výběr byl spravedlivý, minulý rok byla na dovolené Corinka, zatímco Azinka zůstávala doma.
Zvolili jsme si k místu trávení dovolené Montenegro nebo jinak Černou Horu. Krásná příroda, milí lidé a autem velká vzdálenost.
V tomto ohledu musím pochválit naše dva ridgebacky. Jízdu autem zvládali excelentně, řekla bych, lépe než my. Absolutně disciplinovaní, venčili jsme je pravidelně a oni se ničeho více nedožadovali.
Pobyt v Černé Hoře jsme si zpestřili dvěma psími výstavami. A dobře jsme udělali. Aza získala titul Grand šampion Crne Gore, Montenegro, má na kontě dva CACe a dva CACIBy. Nox je Šampion Crne Gore, Montenegro, dostal dva CACe, jednou R.CACIB. Jsme na naše zrzouny pyšní. Certifikáty jsou k nahlédnutí na stránkách.
Přinášíme Vám fota nejen z výstavy, ale z celého pobytu v Černé Hoře, kde jsme i díky našim českým přátelům, u kterých jsme byli ubytovaní v kouzelných srubech strávili nádherných čtrnáct dní.
Pokoušeli jsme se nafotit také například divoké koně, kteří v tamější přírodě volně žijí. Respekt k těmto nádherným zvířatům nám však nedovolil vyfotit je z menší vzdálenosti. Tak alespoň takto.

>> letní dovolená a výstavy - Aza & Nox - Černá Hora <<


 
 

29.6. 2013 - jsme s Noxíkem absolvovali mezinárodní výstavu v Brně. Fotky Vám sice přinášíme, ale z kruhu málo, byl to fofr, šlo to všechno tentokrát jak na běžícím páse a na nic nebyl čas. Nox se umístil jako výborný 1 a my máme radost z jeho zlepšování. Po příjezdu domů nám naši miláčci skvěle zapózovali na zahradě, viz. fota pod odkazem.

>> Nox - CACIB Brno 29.6. a pózování smečky <<


10.6. 2013 - 8.6.13 se konala 21.klubová výstava KCHRR v Lukové a mimochodem byl krásný slunečný den. My jsme se zúčastnili s Noxíkem. Konkurence psů byla veliká. Nox se umístil jako čtvrtý. Máme radost z Noxe, ale také z Ambry Pro Amicitia - matka Abbi Pro Fortuna, která se umístila jako velmi nadějná 1 a přidala BIS tiny baby. Při cestě domů jsme se v horkém odpoledni trošku zchladili, viz.fota.

 >> klubová výstava KCHRR - Nox a Cory vnučka Ambra Pro Amicitia <<


2.6. 2013 - dnes se nám vůbec nechtělo vytáhnout paty z domu. V Kutné Hoře vytrvale prší už několikátý den. Ale protože jsme opravdu chtěli vidět naše lidské a psí přátele, vyjeli jsme. A stalo se to, co nikdo nečekal. V Trpišově (Slatiňany), kde jsme měli "spicha" vůbec nepršelo a dokonce svítilo i sluníčko. Setkali jsme se také se sestrou Noxe Bellatrix a jejími majiteli. Téměř čtyřhodinová vycházka byla úžasná.

 >> Nox, Bellatrix, Dwayne, Dasty, Cilla - procházka 2.6. <<


 

25.5. 2013 - proběhla mezinárodní výstava v Litoměřicích. Přihlásili jsme Noxe. Počasí bylo špatné, zima a deštivo. Noxíkovi to nijak zvlášť nevadilo, byl šikovný a umístil se jako výborný 2.

>> Nox - CACIB Litoměřice 25.5. <<


 

11.5. 2013 - jsme tentokrát s Noxem i Azou vyjeli na krajskou výstavu do Hradce Králové.

Tato výstava probíhá vždy venku, trošku jsme měli strach z počasí, ale nakonec bylo pěkně a pěkně se umístili i naši miláčci, oba výborní 3.

>> Aza & Nox - krajská výstava HK 11.5. <<


6.5. 2013 - Dne 4.5.2013 jsme se zúčastnili Pražské mezinárodní výstavy. Ve velké konkurenci jsme získali známku výborná. Byla to další zkušenost, Noxík je čím dál klidnější, vystavuje se pěkně a my z něj máme velkou radost. Na výstavách poznává stále nové kamarády, což je vidět na fotkách.

>> Nox - CACIB Praha- 4.5. <<


1.5. 2013 - Naše Abbinka z vrhu "A" má nádherná štěňátka, která už jsou nyní v nových domovech. Samozřejmě jsme je museli vidět. 21.4.13 se počasí vydařilo a my vyrazili do Olomouce. Štěňátka byla víc než skvělá a Abbinka tolerantní. S sebou jsme vzali jen Noxíka, bratra Abbinky, ale z vrhu "B". Naše psí holky jsme nechali doma, nechtěli jsme Abbinku zneklidňovat. Níže pár fotek z návštěvy.

>> u Abbinky - chov. stanice Pro Amicitia vrh "A" <<


10.3. 2013 - Uběhlo pár měsíců a my jsme se s radostí vydali na návštěvu za Markétou a jejími mazlíčky. Ač se pejsci nějaký čas neviděli, seznámili se opět velice rychle a dovádění mohlo začít. Řádili nejen na suchu, ale i ve vodě.

>> Nox 10 měsíců návštěva u tatínka <<


27.2. 2013 - se Corince a Assimkovi narodila vnoučátka. Abbi Pro Fortuna má 12 prcků - 6 chlapečků/ 6 holčiček. Máme radost a moc gratulujeme!


18.1. 2013 - Přinášíme Vám pár nových fotek z přelomu roku. Corinka si užívá středního věku a vrh "B" byli její druhá a poslední štěňátka , takže další vrh "C" plánujeme od naší druhé, chovné feny Azalee Pro Fortuna. Vánoční svátky u nás proběhly klidně a pohodově a myslím, že si tento čas užili i pejsci. Noxík je náš roztomilý "syčák", do teď celkem poslouchal, ale začíná mírně zlobit, zřejmě přichází puberta... Klárka s ním od této soboty začne opět chodit na cvičák, aby se dostal zase do latě a zvládl i základní zkoušky poslušnosti. S Azou jsou neskuteční kámoši a nádherně si hrají, připomínají nám někdy svým chováním děti, jak při tom přemýšlí a navzájem se škádlí. A Cora to všechno šéfuje jako máma obou, i když už jsou její potomci velcí, pečuje o ně co se týče čistoty, olizuje je, ale dokáže je i pěkně "sprdnout" mateřské pudy se nezapřou :). Jsou zkrátka všichni tři naší každodenní radostí !

Níže fotky našich odrostlých Pro Fortuňátek :) páníčkům děkujeme !

>> směs fotek - zima - Aza & Cora & Nox <<


>> Azanni směs fotek 1-2,5 roku <<


>> Brégo  &  Ascher v novém domově <<

>> Brégo 8 měsíců  &  Ascher 2,5 roku <<


>> Abbi - Vánoce <<


>> Bellatrix 4-8 měsíců <<


>> B´Cassidy <<