rhodesian  ridgeback

Pro Fortuna

 

naši psi

odchovy


Pro naše zdraví


další linky

popis plemene


Archív aktualit

 

"" AKTUALITKY  2014 ""

 

26.12. 2014 - Zakladatelka naší chovatelské stanice Corinka, oslavila již 8. narozeniny. Přejeme jí všechno nej, nej, hlavně zdraví, ať je s námi pořád tak šťastná jako doposud.

Ridgeback´s Hiari A´Cora


Cora v novém domově


17.12. 2014 - Dne 12.12.2014 oslavila naše čivava Rubbinka jeden rok. Zúčastnili se jí všichni psí kamarádi ridgebaci..Nelka, jako její správná majitelka, připravila pořádnou oslavu. Dokonce i s dortem.

Rubby 1. narozeniny


7.12. 2014 - Druhý adventní víkend jsme prožili s trošku zvláštním, smutným pocitem, který přišel spolu s uklízením ohrádky a prostorů po štěňátkách. Přijde nám neuvěřitelné, jak velmi rychle uplynul čas, kdy z malých drobečků vyrostla nádherná štěňátka. Ale tak to prostě je a chovatel si musí zvyknout.
Největší radost nám dělají noví majitelé. Stačí se podívat na fotky, číst sms a e-maily, které jsou plné novinek a fotek ze života našich štěňat.
Děkujeme!

Caira v novém domově

Casio v novém domově

Calla "Keity" v novém domově

Connie "Cecílie" v novém domově

Cira v novém domově


30.11. 2014 - Devátý týden jsme si s Callou a Cairou naplánovali velmi důsledně. To aby holky nezaostávaly za ostatními štěňátky, která jsou už ve svých domovech. V úterý jsme vyrazily na keramický kroužek. Ve čtvrtek jsme vyjely na základní školu Žižkov mezi dvacet jedna jedenáctiletých dětí.
Radost byla na obou stranách. Ke konci týdne jsme ještě stihly "cvičák" v Kořenicích. Tato návštěva už ale proběhla bez Callinky. Tu si v pátek odvezli manželé k sedmileté holčičce a čtyřleté kočce. Callinka bude mít o zábavu postaráno.
My si užíváme poslední dny s posledním štěňátkem Cairou. Má k dispozici spoustu prostoru i hraček a taky mámu Azu. Ta jakoby věděla, že to jsou poslední dny a i když ji Caira někdy opravdu zlobí, Aza je naprosto v klidu. A Caira jí to pak zase vrátí úžasným mazlením.
My přejeme našim psím miminům dlouhý, zdravý a šťastný život se svými majiteli.

Calla a Caira poslední fotky a návštěva školy


23.11. 2014 - Tento víkend dosáhla naše štěňátka osmý týden svého života. S nachystanými prcky se noví, báječní majitelé začali rozjíždět do svých domovů. U nás zavládl trošku smutek a prázdno. Umocňují to ještě smutné pohledy dvou holčiček, které netuší, co se děje. Jedna fenečka čeká na svou majitelku, ke které poputuje začátkem prosince a druhá slečna Callinka je stále ještě volná. Hrajeme si s nimi seč můžeme a holky zapomenou.
Co nás ale nesmírně těší jsou zprávy z nových domovů o tom, jak jsou štěňátka šikovná. Ale my víme, že úspěch je i na práci a šikovnosti majitele. Tímto všem chceme poděkovat za péči nynější i budoucí, děkujeme.

Calla 8 týden

poslední společné fotky na 8 týdnu


17.11. 2014 - Předposlední týden společného života s našimi štěňátky utekl asi nejrychleji. Možná pro jeho naplnění návštěvami, ale také povinnostmi, jako je odčervení, očkování, tetování, kontrola veterinářem. A samozřejmě, druhá kontrola vrhu odbornou poradkyní chovu. Vše proběhlo v klidu a štěňátka byla statečná.
Nyní si my i Azinka užíváme poslední dny s našimi rošťáky, kteří jsou hlavní náplní našeho nynějšího života. Azinka je ke svým potomkům až neuvěřitelně tolerantní. Ač jí okusují ze všech stran, stále vyhledává jejich společnost a velmi hezky se o ně stará.

sedmý týden života našich štěňátek

>> sedmý týden foto společně <<

* 27.9.2014  - poslední krásná holčička čeká na svojí milující rodinu

pod označením foto má každé štěňátko svojí galerii

pohlaví čas porodu porodní váha jméno rezervace označení
fena 18:19 450 g Cora zadaná >> foto
fena 18:35 400 g Connie zadaná >> foto
fena 19:01 380 g Cira zadaná >> foto
fena 19:20 420 g Calla zadaná >> foto
fena 21:15 400 g Caira zadaná >> foto
pes 22:14 400 g Casio zadaný >> foto
pes 0:49 460 g C´Artus zadaný >> foto

 


9.11. 2014 - Šestý týden štěňátka prožila poznáním přírody a hlavně mnoha lidských kamarádů. Návštěvy se u nás přímo rojí a štěňátka to baví. Přecházíme z máčených granulí na nemáčené a ty jsou prokládány Azinčiným mlékem a to stále velmi často. Azinka se o své děti stará opravdu pečlivě co se týče kojení, ale i čistoty.

šestý týden života našich štěňátek

>> šestý týden foto společně <<


3.11. 2014 - Zdá se nám neuvěřitelné, že už uběhlo pět týdnů od porodu našich štěňátek. Ta velmi rychle přibývají na váze, ale také na rozumu. Je to parta rezavých rošťáků, která využívá každou příležitost ke hře a radosti. Ale dělají radost hlavně nám.Každý den si užíváme jejich přítomnosti, která sice obnáší i spoustu starostí a péče, ale stojí to za to. Rostou z nich úžasní socializovaní jedinci.

pátý týden života našich štěňátek

>> pátý týden foto společně <<


27.10. 2014 - našim štěňátkům je rovný měsíc. Jsou nádherná a čistotná. Hygienu zvládají opravdu až neuvěřitelně. Po pár "posunutí" na noviny přijala tento zvyk jako samozřejmost. Až na pár ojedinělých nehod máme vše na novinách. a pokud bude jen trošku pěkně, začneme zkoušet i venkovní venčení. A jejich hry jsou již opravdové. Dokážou se tak zabrat do svých malých, ale vážně vypadajících zápasů, že nevnímají nic jiného. Probere je až kontakt s lidskou rukou, či jiným vjemem, který je v tu chvíli zajímavější. Z každého setkání s člověkem už dávají najevo obrovskou radost. Nakonec musíme ještě pochválit Azinku, která je stále bezchybnou mámou. Na chviličku své ratolesti sice opouští, ale zbytek dne i noci je jen a jen pro ně.

čtvrtý týden života našich štěňátek

>> čtvrtý týden foto společně <<


20.10. 2014 - Třetí týden společného života se štěňátky je za námi. Hned v pondělí jsme v klidu zvládli odčervení, dokonce kluci vypadali, že jim pasta chutná. Ale opravdu nádhera je, jak obrovský posun štěňátka udělala ve svém vývoji za pouhý týden.Vidí, slyší, perou se, vrčí a začínají mít radost z nás, lidí. A v sobotu ochutnala něco jiného než maminčino mléko, kozí mléko se sušeným psím. Papání z misky zvládla perfektně a Azinka si alespoň dvakrát za den odpočine od svých drobečků.

třetí týden života našich štěňátek

>> třetí týden foto společně <<


12.10. 2014 - Čtrnáct dní je za námi. Vývoj našich štěňátek pozorujeme zblízka a s nadšením. Jsme s nimi čtyřiadvacet hodin denně, samozřejmě dle možností každého z nás, ale nikdy nejsou sama. Z malých slepých stvoření jsou pejsci. Pěkně přibírají na váze, mají rozlepená očička, staví se na všechny čtyři a vydávají zvuky, které už hodně připomínají psí řeč. Už po zmíněných čtrnácti dnech lze sice mírně, ale přece, rozpoznat vývoj povahy. Některá štěňátka jsou dravější a některá klidnější. Ale už teď je vidět, že každý z nich je originál.

druhý týden života našich štěňátek

>> druhý týden foto společně <<


první týden života našich štěňátek

5.10. 2014 - Štěňátka rostou jako z vody, nám tedy z Azinčiného mléka. Aby ne, Aza je svědomitá máma a až taková, že celý první týden své děti kojí po 30-45 min. Teprve od počátku druhého týdne si dobu trošku prodlužuje.

>> první týden foto společně <<


 

Videa štěňátek

1. týden: >> https://www.youtube.com/watch?v=cUmpeYNthPA&feature=youtu.be <<

 


27.9. 2014 - První známky porodu nastaly v sobotu 27.9. v 16.49. Porod byl extrémně rychlý a až na malé komplikace s pupečními šňůrami bezproblémový. Azinka spolupracovala a je z ní výborná a pečlivá máma.

>>  foto z porodu <<

27.9.2014  *7 štěňátek - 2 psi/5 fen

pohlaví čas porodu porodní váha jméno označení
fena 18:19 450 g   >> foto
fena 18:35 400 g   >> foto
fena 19:01 380 g   >> foto
fena 19:20 420 g   >> foto
fena 21:15 400 g   >> foto
pes 22:14 400 g   >> foto
pes 0:49 460 g   >> foto

 

 


21.9. 2014 - 54. den Azinčiny březosti je za námi a my se začínáme připravovat na brzký porod. Ačkoli je Azinka ve vysokém stupni březosti, je stále velmi čilá, i když si svůj odpočinek a klid dopřává již poměrně často.

>>  54. den březosti <<


15.9. 2014 - V neděli 14.9.14 lilo od rána a my jsme tak trochu mrzutě vyrazili na Krajskou výstavu do Loun. Pršelo nám celou cestu a pršelo i v Lounech. To ale Noxika nerozhodilo, v kruhu byl sebejistý a klidný. Od paní rozhodčí sklidil samé pochvaly. Dostal ocenění výborný 1. Vítěz třídy a Krajský vítěz.

>>  Nox - krajská výstava Louny <<


7.9. 2014 - Dosáhli jsme 41. dne březosti a naše Azinka začala přibírat. Z feny, které jen tak něco nepřijde k chuti, se stala něčím, co zbaští všechno, co uvidí. Přinášíme pár fotek.

>>  41. den březosti <<


29.8. 2014 - Dočkali jsem se, 28.8. je třicátým dnem po krytí a my vyrazili na ultrazvuk. Na klinice nám potvrdili březost naší Azinky. Máme obrovskou radost s těšíme se na psí miminka, který vykouknou na svět na konci září.


24.8. 2014 - Rubby 8 měsíců a Azinka - pár fotek kukuče


28.7. 2014 - KRYTÍ

Po téměř dvouměsíčním čekání na Azinčino hárání jsme se dočkali a po naměření ideálních hodnot progesteronu jsme vyrazili na plánované krytí.

Adam byl velmi něžný, roztomilý a neodbytný. Azinku zřejmě okouzlil. Během pár minut došlo k desetiminutovému svázání. Pokud se vše povede jak má, za měsíc budou první fotky prcků ze sona! Moc se těšíme.

>>  krytí - 28.7. Aza & Adam <<

 


20.6. 2014 - Ač byl pátek 13.6.2014, nám se tento den dařilo. Kromě jiných příjemných událostí, které tento den vyšly, nám udělal radost Noxík. Byl úspěšně zbonitován a stal se chovným psem. Šikovný náš pes!

 

"Nox" Bilbo Pro Fortuna - CHOVNÝ PES

 

 


10.6. 2014 - máme výsledky RTG vyšetření našich odchovanců. Máme samé nuly a velikou radost k tomu. No a aby toho nebylo málo, tak nám Noxík udělal ještě jednu radost. Úspěšně složil s Klárkou zkoušky ZOP.

 

"Nox" Bilbo Pro Fortuna - DKK 0/0, DLK 0/0

Bora Pro Fortuna - DKK 0/0, DLK 0/0

>>  Bora <<


15.5. 2014 - 8.5.2014 Noxík, samozřejmě v doprovodu naší rodiny, vyrazil na Krajskou výstavu v Mladé Boleslavi. Deštivé počasí se umoudřilo na slunečné. Bylo krásně a krásně se umístil i náš Nox. Vyběhal si známku výborná 1 s titulem Vítěz třídy otevřené, Krajský vítěz a Vítěz Mladé Boleslavi. Máme z Noxíka opravdu velikou radost.

>>  Nox - výstava Mladá Boleslav <<

>>  Rubby, Aza, Cora <<


 

* 11.5. 2010

Šťastné 4.narozeniny Azinko a naše Áčková štěňátka

 

* 24.4. 2012

Šťastné 2.narozeniny Noxíku a naše Béčková štěňátka


9.4. 2014 - doplněná povaha Azinky a přidány nové fotky našeho nejmenšího člena rodiny "Rubby"

Plánujeme štěňátka a první vrh Azinky. Čekáme až se začne Azinka hárat a bude ten správný čas, vyrazíme za ženichem, kterého brzy představíme. Pokud máte zájem o štěňátko z naší chov. stanice, kontaktujte nás, rádi odpovíme na všechny vaše otázky.

>>  Rubby 15 týdnů <<

>>  Rubby 14 týdnů s Noxem Azzou a Corou <<

>>  Rubby s Morgen <<

 

 


 

23.2. 2014 - CACIB Brno

 
Letošní únor byl pro naši rodinu hektický, zajímavý a radostný. Dvě novinky s kterými přicházíme nám udělaly obrovskou radost.
První z nich je Sindy Z Kmochova zátiší, malá slečna čivava, říkáme ji Rubby. Obdarovali jsme jí naši nejmladší dceru Nelinku k 11.narozeninám. Je to takové štěstí. Zvažovali jsme, samozřejmě, zda je rozumné, brát si tak drobné plemeno ke třem ridgebackům a k siamskému kocourovi. Ale toto rozhodnutí nám opět potvrdilo úžasnou povahu našich psů. Nového člena rodiny přijali skvěle, dávají pozor, jsou jemní a nežárlí.
Přidáváme pár fotek, ale jen pár, zatím není čas, snažíme se věnovat psí smečce a kocourovi.
Druhou radost nám udělal Noxík. V neděli 23.2. proběhla v Brně mezinárodní výstava a Noxík obsadil v mezitřídě krásné druhé místo.
Chceme ještě poděkovat Zuzce a Áďovi, majitelům dvou štěňátek z naší stanice, za jejich podporu na každé brněnské výstavě.

>>  23.2. DUO-CACIB  Brno - Nox a nový přírustek do rodinny Rubby <<

 


 

17.1. 2014 - ZKO Kořenice

Klárka s Noxíkem už nějaký měsíc dochází na cvičák do Kořenic, kde mimo výcviku zkouší i obrany. Moc se jim tam oběma líbí. Obrany jsou druh sportu, kde se učí pes na povel zakousnout do kousacího rukávu a na povel zase pustit.

>> Nox, který si ji náramně užívá tento sport <<


 

4.1. 2014 - jsme se rozjeli na Hanáckou národní výstavu do Brna. Nemrzlo, nepršelo, takže celkem prima cesta. Prima byl i výsledek, Noxík se umístil jako výborný 4. V kruhu se choval disciplinovaně, máme z něj radost.

Na fotkách můžete shlédnout setkání Noxe jak se svojí neteří Ambrou (dcera Abbi ProFortuna), tak se svými staršími sourozenci Asherem a Bregem, kteří se na nás se svými majiteli, přáteli přijeli podívat.

 

>>  4.1. NVP Brno - Nox, Ascher, Brego, Ambra Pro Amicitia (Cory vnučka)  <<